PLACKI ZIEMNIACZANE ZAPIEKANE Z SEREM I KIEŁBASĄ

4.5 (176 ocen)

  • 40 min

Pyszne i bardzo syte.

  • 40 min

Składniki:

  • 1,5 kg ziemniaków (już po obraniu)
    2-3 łyżeczki soli
    4 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 jajka
    3-4 średnie cebule
    pieprz
    olej do smażenia


    2 pętka kiełbasy
    ser żółty pokrojony w słupki
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Placki Placki ziemniaczane Jajko Ser

Placki ziemniaczane zapiekane z serem i kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do nich pokrojoną w kostkę cebulę, mąkę i jajka. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Nabieramy stołową łyżką porcję ciasta i smażymy placki na rozgrzanym oleju często przewracając.
  • 3. Usmażone placki układamy w naczyniu żaroodpornym, na nie układamy paseczki sera żółtego a na wierzch obsypujemy kosteczkami kiełbasy.
  • 4. Pieczemy bez przykrycia 20 minut w 220 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować