Piersi z kurczaka po japońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, rozbić, podzielić na mniejsze kawałki. Przyprawić solą, pieprzem i przyprawa uniwersalna. Panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
2.Ogórki i paprykę pokroić w słupki. Obraną cebulę w piórka. Kukurydzę dokłądnie osączyć z zalewy. Warzywa dokłądnie razem wymieszać.
3.Piersi z kurczaka układać w misce na przemian z warzywami.
4.Wszystkie składniki zalewy razem zagotować i chwilkę pogotować. Gorącą zalać piersi z kurczaka z warzywami. Odstawić do lodówki najlepiej na całą noc do "przegryzienia"
Porady
zamiast piersi z kurczaka możemy użyć jakąś rybkę.
Komentarze