Piersi kaczki w pomarańczach

4.5 (171 ocen)

Niesamowity smak ma tak przygotowane mięso ....

Składniki:

  • -kaczka pierś 2 sztuki
    -pomarańcza-sok 2 sztuki
    -rodzynki 2 łyżki
    -sól
    -pieprz
    -czosnek
    -oliwa lub olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Piersi kaczki w pomarańczach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi umyć osuszyć papierowym ręcznikiem,naciąć skórkę w kratkę, natrzeć solą i pieprzem oraz czosnkiem.
    Przełożyć do miseczki, zalać sokiem z pomarańczy wymieszanym z rodzynkami.
    Wstawić do lodówki na 3-4 godziny.
    Wyjąć mięso z marynaty, obsmażyć mięso na 2 łyżkach oliwy z obu stron na złoty kolor.(około 2 minutki z każdej strony)
    Wysmarować naczynie żaroodporne, ułożyć piersi skórą do góry, podlać marynatą.
    Zapiekać w piekarniku około 20 minut, podlewając powstałym sosem.
    Wyjąć mięso zabezpieczyć żeby nie wystygło. Sos który został po zapiekaniu mięsa zagęścić 1 łyżeczką mąki rozmąconą w małej ilości wody.
    Podawać z pyzami i czerwoną kapustą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować