Pierś kurczaka w cieście filo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Do malaksera, wrzucić orzeszki, listki bazylii, czosnek, parmezan i miękkie masło. Dodać sól , powtórnie zmiksować .Zmiksować na gładką masę.
2.2. Pesto przełożyć na folię, uformować rulonik. Zwinąć szczelnie folią, skręcając końce. Włożyć do zamrażalnika, co najmniej na godzinę.
3.3. Umyte i osuszone piersi, umieścić między folią, delikatnie rozbić wałkiem. ( nie tłuczkiem)
4.4. Oprószyć solą i pieprzem, na środku piersi ułożyć kawałek nadzienia. Zwinąć roladki. .
5.5. Każdą roladkę. owinąć trzema plastrami szynki.
6.6. Rozłożyć pierwszy arkusz, ciasta filo, posmarować roztopionym masłem . Postąpić tak samo, jeszcze z trzema arkuszami.
Na środku ciasta ułożyć roladkę, dokładnie owinąć. Resztę roladek zapakować tak samo. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć roladki.
Piec 30 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni. Po dwudziestu minutach nakryć papierem.
SMACZNEGO
Komentarze