Pierś z indyka w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi z indyka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w drobną kostkę. Posolić, popieprzyć i odstawić ( sól zmiękczy piersi z indyka.
2.Do miski wbić jaja, 3 łyżki kwaśnej śmietany, mąki, dokładnie wymieszać, aż będzie gładkie, dodać ser topiony kremowy, tarty ser, pokrojone w kostkę piersi i posiekany czosnek.
3.Formę smarujemy masłem i obsypujemy bułką, po bokach oraz spód układamy cieniutkie plastry bekonu.
4.Wlewamy farsz mięsny, przykrywamy bekonem, który ułożyliśmy po bokach, rozprowadzamy równomiernie jedna łyżka kwaśnej śmietany i posypujemy 5 dkg. tartym serem.
5.Formę wstawić do piekarnika, nagrzanego go do 200 st. C i pieczemy przez 40 minut.
Komentarze