Pierś z indyka w boczku

0 (0 ocen)

Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu danie. Idealne, gdy nie mamy zbyt dużo czasu, a chcemy zjeść coś pysznego.

Składniki:

  • 60 dkg. piersi z indyka
    20 dkg. boczku wędzonego, pokrojonego w cienkie plastry
    sól
    pieprz czarny mielony
    4 łyżki kwaśnej śmietany
    3 łyżki mąki
    2 jajka
    20 dkg. tartego sera
    15 dkg. ser topiony kremowy
    2 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z indyka w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z indyka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w drobną kostkę. Posolić, popieprzyć i odstawić ( sól zmiękczy piersi z indyka.


  • 2. Do miski wbić jaja, 3 łyżki kwaśnej śmietany, mąki, dokładnie wymieszać, aż będzie gładkie, dodać ser topiony kremowy, tarty ser, pokrojone w kostkę piersi i posiekany czosnek.
  • 3. Formę smarujemy masłem i obsypujemy bułką, po bokach oraz spód układamy cieniutkie plastry bekonu.
  • 4. Wlewamy farsz mięsny, przykrywamy bekonem, który ułożyliśmy po bokach, rozprowadzamy równomiernie jedna łyżka kwaśnej śmietany i posypujemy 5 dkg. tartym serem.
  • 5. Formę wstawić do piekarnika, nagrzanego go do 200 st. C i pieczemy przez 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować