Pierogi z twarogiem na słono

4.5 (197 ocen)

Dla wielbicieli pierogów na słono, wyśmienite.

Składniki:

  • ciasto:
    3 szklanki maki;
    1 łyżka oleju;
    1 jajko;
    gorąca woda
    szczypta soli
    farsz:
    400 gr twarogu
    1 cebula
    1 łyżeczka masła
    sól
    pieprz
    okraszenie pierogów:
    1 cebula
    2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z twarogiem na słono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, olej i jajko i szczyptę soli włożyć do miski i wlewając gorącą wodę wyrobić miękkie i elastyczne ciasto. Odstawić, przykryć ściereczką.
    Twaróg dokładnie rozgnieść widelcem na gładką masę
    Cebulę obrać i pokroić w kostkę i przesmażyć na maśle.
    Do twarogu dodać cebulkę , sól i pieprz do smaku, dobrze wymieszać.
    Ciasto rozwałkować cieniutko .Szklanką wykrawać kółka i nakładać na każde łyżeczką farsz.
    Dobrze zlepić brzegi.
    Gotować we wrzącej i lekko osolonej wodzie około 3-4min od wypłynięcia.
    Podajemy z przysmażoną na maśle cebulką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Masło Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować