Pierogi z delikatnym mięsem z łopatki cięlęcej z omastą z ..piersi kurczaka

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Pysznie nadziane pierożki z mięśem .Delikatne , wyborne i przesmaczne..Osmasta -skawarki z piersi kurczaka równiez wspaniale komponuja sie z daniem -delikatne , mięękie i orginalne.Polecam.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 1/2 kg mąki,
    1/2 szklanki ciepłej wody,
    1 jajko,
    łyzeczka soli,

    Składniki na farsz:
    1/2 kg łopatki cielęcej,
    2 ząbki czosnku,
    1 cebula
    sól i pieprz do smaku,
    Olej, masło
    Omasta : 1 filet piersi z kurczaka.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z delikatnym mięsem z łopatki cięlęcej z omastą z ..piersi kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Podaje przepis na farsz mięsny:
    Mięso myjemy, wkładamy do garnka zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy około 100 minut. Ugotowane mięso odcedzamy, i mielimy. Na patelni podsmażamy na 2 łyżkach oleju i 2 łyżkach masła cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Do podsmażonej cebuli dodajemy zmielone mięso, mieszamy i przyprawiamy dobrze solą i pieprzem.

    Podaje przepis na ciasto:

    Na stolnicy wsypujemy mąkę, dodajemy jajko, wodę, szczyptę soli i wyrabiamy ciasto.Nastepnie je rozwałkowujemy i szklanką wykrawamy kółka. Każde kółko nadziewamy farszem i lepimy.
    W garczku gotujemy wodę i wrzucamy pierogi i gotujemy około 2 minuty od momentu jak wypłyną na wierzch.
    Do pierogów z mięsem przygotowuję skwarki ..piersi kurczaka. –na patelni z olejem i łyżką masła podsmażamy, na wolnym ogniu pokrojoną w kostkę piers kurczaka.
    Pierogi układamy na talerzu , polewamy omastą i o zdabiamy zieleniną np natka.Smacznego!!

Porady

Aby ciasto było bardziej miękkie można dodać podczas wyrabiania 2 łyżki oleju.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować