Pieczony łosoś w posypce z curry

0 (0 ocen)

  • 20 min

Do przyprawienia ryby używam tylko odrobiny soli i bardzo aromatycznej mieszanki curry z młynka. Tak upieczonego łososia można podać w towarzystwie ryżu lub kuskusu z gotowanymi warzywami na zwykły obiad. Bardzo dobrze smakuje również w towarzystwie mieszanki sałat z sosem winegret.

  • 20 min

Składniki:

  • Filet z łososia ze skórą
    mieszanka curry (używam curry z młynka Kotanyi)
    1-2 szczypty soli
    kawałek cytryny (do skropienia sokiem łososia po upieczeniu)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczony łosoś w posypce z curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczony łosoś w posypce z curry 1. Łososia oczyścić z ości, posypać solą i oprószyć obficie mieszanką curry.
    Rybę ułożyć skóra do dołu w formie do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.
    Piec 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni, aż wierzch ryby lekko się zrumieni.
    Upieczoną rybę skropić sokiem z cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować