Pieczony kurczak w marynacie miodowo-musztardowej

4.5 (172 ocen)

Polecam pieczonego kurczaka w marynacie musztardowo-miodowej, który jest bardzo aromatyczny i wyśmienicie smakuje z pieczonymi ziemniaczkami.

Składniki:

  • 3 udka z kurczaka
    2 łyżki płynnego miodu
    2 łyżki musztardy sarepskiej
    1 łyżeczka curry
    1 łyżeczka kurkumy
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1/2 łyżeczki tymianku
    1/2 łyżeczki rozmarynu
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Pieczony kurczak w marynacie miodowo-musztardowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skórę na udkach kurczaka ponacinać tak aby marynata mogła dostać się pod skórę. Wszystkie składniki wymieszać razem, a powstałą marynatą natrzeć udka z kurczaka i odstawić je do lodówki na 2 h. Po tym czasie kurczaki wraz z marynatą przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w temp. 180 st przez ok. 1 h, aż ładnie się zarumienią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować