Pieczeń rzymska

4.99 (152 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Wspaniała potrawa na obiad,kolacje i przyjęcie

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 1,5 k g mięsa wieprzowego lub mieszanego
    250 ml wywaru
    8-10 jajek
    4 ząbki czosnku
    1 cebula
    2 łyżki majeranku
    2 łyżki tymianku
    1 łyżka pieprzu
    2 łyżki masła
    1 łyżka bułki tartej
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.99 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko Szynki

Pieczeń rzymska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa wpijamy 2 jajka, dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę, przyprawy i posiekany drobno czosnek. Wyrabiamy dodając porcjami wywar. Dokładnie schładzamy.
  • 2. 8 jajek gotujemy na twardo w osolonej wodzie. obieramy i odkrawamy piętki, tak aby widoczne było żółtko.
  • 3. Mięso wykładamy na deskę wyłożoną wysmarowaną tłuszczem folią. formujemy prostokątny placek i układamy na nim jajka, tak aby żółtko przylegało do żółtka. Następnie podnosząc folię z jednej strony, formujemy z mięsa zgrabny wałek. Mięso zsuwamy z folii na natłuszczoną i posypaną bułką tartą formę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mięso Przyprawy Szynka Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować