Pieczarki faszerowane koperkową kaszą

0 (0 ocen)

  • 10 min

Moim zdaniem doskonały dodatek do mięs . Wyjątkowo dekoracyjna przystawka . W wersji wegetariańskiej może stanowić podstawowe danie

  • 10 min

Składniki:

  • 1 woreczek drobnej kaszy jęczmiennej ( 10 dag )
    ok.20 średniej wielkości pieczarek
    1/2 szklanki pokrojonego koperku
    1 kostka bulionu drobiowego ( lub w wersji wegetariańskiej warzywny)
    2 łyżki masła
    sól
    olej z pestek winogron do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dodatki

Pieczarki faszerowane koperkową kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczarki surowe 1. Ugotować w wodzie z kostką bulionową kaszę w woreczku ( ok. 20 minut). Wyjąć z poczekać aż sie odsączy.
    W czasie kiedy kasza się gotuje oczyścić pieczarki i wykręcić ogonki( użyć je do czego innego - ja wrzuciłam do gulaszu).Usunąć z kapeluszy pieczarek brązowe blaszki ( robi sie więcej miejsca w kapeluszach i są bardziej suche - to co wyjęłam też wrzuciłam do gulaszu).
  • Smażenie pieczarek 2. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć kapelusze pieczarek na rumiano.
  • Kasza z koprem i masłem 3. Kaszę wyjąć z woreczka . Do gorącej dodać masło i koper. Wymieszać . Napełniać kapelusze pieczarek kaszą .

Porady

Podawać do mięs . * Można przygotować wcześniej i przed podaniem podgrzać ułożone w naczyniu do zapiekanek i przykryte folią aluminiową w gorącym piekarniku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Pieczarki Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować