Pastrąg z warzywami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Dziś środa popielcowa - o to moja propozycja na smaczny i zdrowy obiad

  • 40 min

Składniki:

  • 2 patroszone pstrągi z łbami

    2 łyżki masła

    koper

    2 ziemniaki

    1 duża marchew

    1/4 papryki czerwonej

    1 cebula

    3 łyżki kukurydzy

    1/4 papryki zielonej

    4 łyżki fasolki szparagowej i
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Pastrąg z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. .Rybę nacieramy przyprawami z obu stron. Rybę układamy na wysmarowanej uprzednio oliwą z oliwek foli aluminiowej
  • 2. Do wnętrza wkładamy 1 łyżkę masła, koper oraz warzywa (dużo cebuli i papryki). Górną cześć rybki obkładamy warzywami i zawijamy folię.
  • 3. Danie wkładamy do piekarnika na około 35 min

Porady

* można pójść na łatwiznę ;) i w/w warzywa kupić w mieszance - warzywa na patelnie 750 g - jeśli się zdecydujemy na te rozwiązanie należy około 3 godziny wcześniej wysypać 3 garście warzywa i rozmrozić

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Pstrąg Ryby Warzywa Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

4.5 (174 ocen)

Zdobywca nagrody

Dorsz zapiekany z warzywami

To może cię zainteresować