Rolada francuska

4.5 (166 ocen)

  • 50 min

Dla smakoszy ciasta francuskiego

  • 50 min

Składniki:

  • 1 op. ciasta francuskiego
    1 pierś kurza
    6 pieczarek
    1 cebula
    8 plasterków sera żółtego
    ketchup, przyprawa curry
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolada francuska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś oczyszczamy, kroimy na kawałki i podsmażamy na tłuszczu z przyprawą.
  • 2. Pieczarki kroimy na plasterki, cebulę szatkujemy - wszystko podsmażamy na patelni
  • 3. Ciasto rozwijamy, smarujemy ketchupem, układamy ser, wysypujemy pieczarki, cebulę, kurczaka i całość zawijamy w roladę.
  • 4. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 180 C na około 25-30 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować