Pasta jajeczno-chrzanowa

4.5 (179 ocen)

Myślę, że już jest dobry czas na tę pastę :) U nas wiele razy pojawi się zarówno przed, jak i w trakcie świąt Wielkiej Nocy. To jedna z naszych ulubionych past w tym okresie. Pasta jajeczna, zaostrzona chrzanem idealnie nadaje się do wędliny, szczególnie w połączeniu z domowymi bułeczkami.

Składniki:

  • - 5 jajek;
    - 1 słoiczek tartego chrzanu;
    - 1 płaska łyżeczka cukru;
    - 1/2 łyżeczki soli;
    - 1 łyżka kwaśnej śmietany.


Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasty

Pasta jajeczno-chrzanowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotuj na twardo, obierz i zetrzyj na tarce, na małych oczkach. W miseczce połącz chrzan, starte jajka, śmietanę, dopraw cukrem i solą. Wymieszaj.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować