Papryki nadziewane cukinią i piersią kurczaka.

0 (0 ocen)

  • 60 min

To idealna propozycja na sycący i pełnowartościowy obiad.

  • 60 min

Składniki:

  • 5 dużych czerwonych papryk
    100 g ryżu (1 torebka)
    1 mała cukinia
    1 cebula
    30 dag pieczarek
    1 duża marchew
    1 pojedyncza pierś z kurczaka
    2 ząbki czosnku
    1/2 łyżeczki suszonego tymianku,
    1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
    świeżo zmielony czarny pieprz (do smaku)
    1/4 łyżeczki ostrej papryki
    sól (do smaku)
    1 łyżka oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Papryki nadziewane cukinią i piersią kurczaka. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować na półmiękko. Pieczarki zetrzeć na tarce na grubych oczkach i podsmażyć do odparowania wody. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć do zrumienienia. Mięso pokroić w drobną kostkę, przyprawić i podsmażyć do miękkości na oliwie. Cukinie i obraną marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Z cukini odcisnąć sok. Wystudzone składniki farszu wymieszać. Połączyć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przyprawić na ostro. Z papryk ściąć "kapelusze", oczyścić z nasion i białych części. Nadziać farszem. Faszerowane papryki upiec do miękkości ok. 35-40 min w temp. 175 stopni z termoobiegiem w naczyniu żaroodpornym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Marchewka Mięso Papryka Nadzienie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować