Papryki nadziewane cukinią i piersią kurczaka. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż ugotować na półmiękko. Pieczarki zetrzeć na tarce na grubych oczkach i podsmażyć do odparowania wody. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć do zrumienienia. Mięso pokroić w drobną kostkę, przyprawić i podsmażyć do miękkości na oliwie. Cukinie i obraną marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Z cukini odcisnąć sok. Wystudzone składniki farszu wymieszać. Połączyć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przyprawić na ostro. Z papryk ściąć "kapelusze", oczyścić z nasion i białych części. Nadziać farszem. Faszerowane papryki upiec do miękkości ok. 35-40 min w temp. 175 stopni z termoobiegiem w naczyniu żaroodpornym.
Komentarze