Filety z kurczaka nadziewane cukinią i serem

4.5 (163 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kolejny raz odmieniamy filety z kurczaka. Nie musi być nudnie ;)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 filety z kurczaka po 200 g
    1 cukinia (10 cm)
    szwajcarski ser twardy
    5 łyżek mąki
    1 jajko
    5-6 łyżek bułki tartej
    olej do smażenia
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Filety z kurczaka nadziewane cukinią i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Filety z kurczaka nadziewane cukinią i serem 1. Cukinię myjemy, przy pomocy obieraczki do jarzyn, kroimy wzdłuż na cienkie plasterki.
    Ser, kroimy na „paluszki” 1x1x5 cm.
    Filety oczyszczamy, cienko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem.
    Na wierzch układamy plastry cukinii, na zewnątrz układamy ser, zawijamy w roladki.
    Następnie obtaczamy w mące, rozbełtanym jajkiem i bułce tartej.
    Smażymy na oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

4.5 (190 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Nadziewane filety z kurczaka

To może cię zainteresować