papryka z nadzieniem a'la chili con carne

0 (0 ocen)

Papryka faszerowana inaczej

Składniki:

  • 6 papryk
    pół kg mielonej wołowiny
    kilka szalotek
    3-4 ząbki czosnku
    papryczka chili
    2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
    pół łyżeczki zmielonego cynamonu
    łyżeczka oregano
    łyżeczka cukru
    sól
    kilka kropel tabasco
    pieprz ziołowy
    pieprz kolorowy
    łyżka oliwy
    szklanka passaty pomidorowej
    szklanka bulionu
    kieliszek wina białego
    1-2 łyżki sosu sojowego
    niepełna szklanka ryżu do risotto
    puszka czerwonej fasoli
    puszka kukurydzy
    garść fasolki szparagowej
    garść mrożonego groszku
    10dag tartego twardego sera

    świeża kolendra lub pietruszka do posypania
    kwaśna śmietana lub gęsty jogurt do podania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Papryka z nadzieniem a'la chili con carne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z papryk odciąć górę, wydrążyć gniazda nasienne.
  • 2. Mięso podsmażyć na oliwie. Dodać posiekaną cebulę, chili i szalotki.
  • 3. Wlewamy bulion, wino, pomidory, sos sojowy. Doprowadzamy do wrzenia. wsypujemy surowy ryż. Dusimy, aż płyn się zredukuje. Dodajemy kukurydzę, fasolę, fasolkę szparagową i groszek. Dusimy jeszcze 3 - 4 min. Doprawiamy do smaku przyprawami. Mieszamy z serem.
  • 4. Farszem nadziewamy papryki. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Lekko podlewamy wodą lub bulionem. Zapiekamy około 45 minut w 180-190 stopniach C. Podajemy polane jogurtem lub śmietaną i posypane zieleniną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować