pałki z kurczaka miodowo-musztardowe

4.94 (170 ocen)

  • 60 min

słodko-pikantnie, z dużą przewagą pikanterii :)

  • 60 min

Składniki:

  • pałki z kurczaka 8 sztuk
    5 łyżek miodu
    4 łyżki musztardy (dałam ostrą sarepską)
    papryka słodka, ostra
    2 ząbki czosnku (opcjonalnie)
    sól
    2 łyżki oleju+2 łyżki wody
Wystaw ocenę:

4.94 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pałki z kurczaka miodowo-musztardowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do wody i oleju dodać musztardę, miód i przyprawy, wymieszać marynatę.
    W rękawie do pieczenia poukładać kurczaka, zalać marynatą, wstrząsnąć rękawem, by kurczak pokryty był równomiernie, odstawić do lodówki na parę godzin. Piec w 200 stopniach około 60 minut, jeśli chcemy, by skórka była przypieczona, na 15 minut przed końcem pieczenia ponakłuwajmy i częściowo rozerwijmy folię.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Miód Musztarda Pałki z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować