To bardzo prosty i szybki przepis na faszerowane jajka. Smakują pysznie! Polecam na świąteczne śniadanie i nie tylko! Oliwki tak podane posmakują każdemu!!!!
Składniki:
Składniki:
• 6 jajek,
• ok 8 oliwek zielonych,
• około 8 oliwek czarnych,’
• 2-3 łyżki majonezu,
• pieprz do smaku,
• sól do smaku,
• natka pietruszki, rzeżucha do dekoracji
Oliwkowe jajka wielkanocne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane studzimy. Najlepiej zalać je zimną wodą.
2.Po ostygnięciu jajka dokładnie i delikatnie obieramy. Obrane przekrawamy na połowy i wyciągamy żółtka.
3.Żółtka przekładamy na talerz rozgniatamy widelcem. Oliwki odsączamy i kroimy w drobną kostkę.
4.Wraz z majonezami dodajemy do żółtek. Masę mieszamy i doprawiamy do smaku.
Gotową napełniamy przygotowane białka jaj. Dekorujemy je dodatkowo plasterkami oliwek i natką pietruszki. Jajka układamy na kępkach rzeżuchy. Podajemy!
Komentarze