Oliwkowe jajka wielkanocne

0 (0 ocen)

To bardzo prosty i szybki przepis na faszerowane jajka. Smakują pysznie! Polecam na świąteczne śniadanie i nie tylko! Oliwki tak podane posmakują każdemu!!!!

Składniki:

  • Składniki:
    • 6 jajek,
    • ok 8 oliwek zielonych,
    • około 8 oliwek czarnych,’
    • 2-3 łyżki majonezu,
    • pieprz do smaku,
    • sól do smaku,
    • natka pietruszki, rzeżucha do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Oliwkowe jajka wielkanocne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • obrane jajka 1. Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane studzimy. Najlepiej zalać je zimną wodą.
  • przepołowione jajka 2. Po ostygnięciu jajka dokładnie i delikatnie obieramy. Obrane przekrawamy na połowy i wyciągamy żółtka.
  • krojenie oliwek 3. Żółtka przekładamy na talerz rozgniatamy widelcem. Oliwki odsączamy i kroimy w drobną kostkę.
  • przygotowanie nadzienia 4. Wraz z majonezami dodajemy do żółtek. Masę mieszamy i doprawiamy do smaku.
    Gotową napełniamy przygotowane białka jaj. Dekorujemy je dodatkowo plasterkami oliwek i natką pietruszki. Jajka układamy na kępkach rzeżuchy. Podajemy!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Oliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować