Naleśniki budyniowo-bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO NALEŚNIKOWE:
Jaja wbijamy do mleka, miksujemy.Dodajemy cukry, szczypte soli.
Do powstałej mieszaniny dodajemy stopniowo mąkę, az uzyskamy konsystencje gęstej smietany.Ciasto odstawiamy na ok 15 minut.
Gdy ciasto przed smażeniem będzię jednak za geste rozrabiamy je z wodą.
Na rozgzranej patelni smażymy naleśniki z obu stron.
2.NADZIENIE:
Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu, czyli w 0,5 litra mleka, posypać cukrem pudrem i pozostawić do wystudzenia.
3.Do wystudzonego już budyniu dodajemy serek homogenizowany, sparzone rodzynki i banany pokrojone w drobna kostkę.
Przez chwilę energicznie mieszamy aż wszystkie składniki się połączą.
Gotowe nadzienie nakładamy na naleśniki, składamy w trójkąty, posypujemy cukrem pudrem.
Porady
Naleśniki smarujemy nadzieniem wedle gustu-nakładając go więcej lub mniej.
Komentarze