Naleśniki bolognese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Mleko wlewamy do miski. Dokładamy przecier oraz pozostałe składniki ciasta. Miksujemy. Z gotowego smażymy naleśniki wylewając porcje ciasta na rozgrzana patelnię. Naleśniki rumienimy z obu stron.
2.Cebule oraz czosnek kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Dokładamy mięso. Chwilkę razem smażymy.
Miedzy czasie pomidory kroimy w kostkę. Dokładamy go do obsmażonego mięsa.
Razem smażymy, aż mięso będzie gotowe, a pomidory rozgotują się.
Doprawiamy do smaku.
Gotowym sosem przekładamy pomidorowe naleśniki.
Zwijamy na połowę.
Wierzch naleśników delikatnie posypujemy serem żółtym i zapiekamy je do jego rozpuszczenia. Podajemy na ciepło oprószone pokrojoną bazylią.
Komentarze