Naleśniki bolognese

4.45 (148 ocen)

Faszerowane naleśniki przełamują nudę w kuchni. Dzięki nim i kilku znanym składnikom możemy nadać nowego życia daniom, które już robiliśmy a które wcześniej podane były np. z makaronem:).

Składniki:

  • Naleśniki:
    1,5 szklanki mąki
    1 szklanka wody gazowanej
    1 szklanka mleka
    1/2 łyżeczki soli
    3 łyżki oleju
    3 jajka M

    Farsz:
    500g mięsa mielonego
    1 cebula
    300ml przecieru pomidorowego
    150g mozzarelli
    3 łyżeczki bazylii
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    1 łyżeczka papryki ostrej
    sól, pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.45 (148 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki bolognese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy do połączenia składników. Smażymy na bardzo mocno rozgrzanej, suchej patelni.
  • 2. Cebulę drobno siekamy, podsmażamy wraz z mięsem mielonym na rozgrzanym oleju. Kiedy wszystko się zarumieni, dodajemy przecier i przyprawy. Dusimy około 15 minut aż sos zgęstnieje. Dodajemy startą mozzarellę, mieszamy.
  • 3. Farsz przekładamy na naleśniki, zwijamy je w rulon. Opcjonalnie posypujemy startym żółtym serem i dekorujemy listkami bazylii.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować