1.Oddzielam żółtka od białek. W jednej misce ubijam białka dosypując połowę pudru. W drugiej misce ubijam żółtka dosypując resztę cukru pudru. Ciągle mieszając łączę obie masy. następnie dodaję przesianą mąkę z proszkiem. Dokładnie mieszam . Dwie foremki na keksa o wymiarze 11cmx20cm wykładam papierem do pieczenia i wlewam masę biszkoptową. Piekę około 35 min w 180 st. Zimne biszkopty przecinam wzdłuż na 3 części i nasączam ponczem. Do rondelka wlewam pomarańczowy sok (trochę soku około 100ml, zostawiam w celu rozrobienia budyniu). Kiedy sok zaczyna się gotować wlewam rozmieszany proszek budyniowy, i mieszam do zgęstnienia. Gorącą masą przekładam pierwszy placek i przyciskam drugim biszkoptem. W taki sam sposób robię zieloną masę. Odstawiam ciasto do ostygnięcia. Śmietankę ubijam z pudrem na sztywną masę i smaruję nią ciasto. Posypuję posypką i owocami kandyzowanymi.Schładzam w lodówce.
Komentarze