1.Upiec biszkopt z siedmiu jajek, po ostudzeniu przekroić na 3 blaty, każdy nasączyć syropem z brzoskwiń. Śmietanę ubić na sztywno dodać cukier puder i cukier waniliowy. Połączyć z jogurtem i rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatyną. Masę podzielić na dwie części, do jednej dodać pokrojone brzoskwinie (wedle uznania, niekoniecznie wszystkie). Masę brzoskwiniową wyłożyć na pierwszy blat biszkoptowy, przykryć drugim. Wyłożyć masę śmietankową, Przykryć trzecim biszkoptem. Odstawić do stężenia, potem przekroić na dwie części i złączyć zaokrąglonymi bokami. Przykryć cienka warstwą drugiej masy zrobionej następująco: 2 szkl. mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Pozostałą szkl. mleka zmiksować z mąką i na tej bazie ugotować budyń. Ostudzony budyń zmiksować z masłem. Pozostały po obsmarowaniu tortu krem podzielić na 4 części, do trzech dodać barwniki, czwartą zostawić białą. Za pomocą szprycy udekorować tort. Na środku – tułów motyla_ uformować zgrubienie i posypać kakao. Czułki zrobić z rurek lub paluszków.
Komentarze