1.Najpierw rozpuścić galaretki, każda osobno i odstawić do lodówki do zastygnięcia.
Przygotować 3 biszkopty kakaowe każdy osobno: jajka ubić na sztywno, dodać cukier, cukier waniliowy. Następnie pojedynczo żółtka, proszek do pieczenia, mąke i kakao. Ciasto przełożyć do formy uniwersalnej i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 30min.
Orzechy posiekać i sprażyć na suchej patelni, ostudzić.
Przygotować krem malinowy: krem zrobić według instrukcji na opakowaniu, następnie dodać maliny. Żelatyne rozpuścić w gorącej wodzie, ostudzić i dodać do kremu.
Krem podzielić na 4 części.
Przełożenie tortu: biszkopt kakaowy-pierwsza część kremu-galaretki pokrojone w paski, układać na przemian na kremie-druga część kremu-biszkopt kakaowy-trzecia część kremu-sprażone orzechy-czwarta część kremu-biszkopt kakaowy.
Tort odstawić do lodówki do zastygnięcia. Następnie uformować motyla.
Przygotować krem do dekoracji: krem zrobić według instrukcji na opakowaniu, dodać sok z buraka. Żelatyne rozpuścić w gorącej wodzie, ostudzić i dodać do kremu.
Tort można ozdobić według własnego gustu. Na zdjęciu jest pokazana przykładowa dekoracja.
Komentarze