Ciasto kubuś puchatek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masa Kubusiowa:
Budynie rozpuszczamy w 1,5 szklanki soku. Resztę soku zagotowujemy. Dodajemy do niego rozpuszczone budynie i jeszcze raz całość gotujemy. Powstałą masę wylewamy na wystudzony biszkopt. Gdy masa przestygnie, układamy na niej Delicje.
2.Masa jogurtowa:
Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki gorącej, przegotowanej wody i pozostawiamy do wystudzenia. Do przestudzonej galaretki dodajemy jogurt i wszystko delikatnie mieszamy. Gdy całość zacznie tężeć, przekładamy masę na ułożone wcześniej Delicje.
3.Ciasto wstawiamy do lodówki. Następnie na stężałą masę jogurtową wykładamy pokrojone brzoskwinie. W międzyczasie rozpuszczamy 2 galaretki w 3 szklankach przegotowanej, gorącej wody i lekko tężejące wylewamy na brzoskwinie. Ciasto ponownie wstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny.
Komentarze