Ciasto Kubuś Puchatek

4.92 (190 ocen)

:-) Gorąco polecam (-:

Składniki:

  • Upiec cienki biszkopt jasny z 5 - 6 jajek.

    Masa Kubusiowa:
    1 l soku marchwiowo - pomarańczowego np. Kubuś
    3 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru (40 g x 3)

    Masa jogurtowa:
    1 duży jogurt brzoskwiniowy z kawałkami owoców (400 g)
    1 galaretka brzoskwiniowa

    Dodatkowo:
    ciastka Delicje
    2 galaretki brzoskwiniowe
    brzoskwinie z puszki
Wystaw ocenę:

4.92 (190 ocen)

Ciasto kubuś puchatek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa Kubusiowa:
    Budynie rozpuszczamy w 1,5 szklanki soku. Resztę soku zagotowujemy. Dodajemy do niego rozpuszczone budynie i jeszcze raz całość gotujemy. Powstałą masę wylewamy na wystudzony biszkopt. Gdy masa przestygnie, układamy na niej Delicje.
  • 2. Masa jogurtowa:
    Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki gorącej, przegotowanej wody i pozostawiamy do wystudzenia. Do przestudzonej galaretki dodajemy jogurt i wszystko delikatnie mieszamy. Gdy całość zacznie tężeć, przekładamy masę na ułożone wcześniej Delicje.
  • 3. Ciasto wstawiamy do lodówki. Następnie na stężałą masę jogurtową wykładamy pokrojone brzoskwinie. W międzyczasie rozpuszczamy 2 galaretki w 3 szklankach przegotowanej, gorącej wody i lekko tężejące wylewamy na brzoskwinie. Ciasto ponownie wstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Brzoskwinie Delicje Galaretka Soki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować