Mortadela jak schabowy

4.5 (200 ocen)

bardzo lubimy mortadelę w panierce

Składniki:

  • * 500g mortadeli
    * 3 jajka
    * sól
    * pieprz
    * papryka ostra
    * czosnek granulowany
    * bułka tarta do panierowania
    * 5 łyżek mąki
    * oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mortadela jak schabowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Mortadelę przekroić na pól i potem pokroić w cienkie półksiężyce. Jajka i pozostałe składniki oprócz mąki, oliwy i bułki tartej dokładnie rozmieszać.
  • 2. Mortadelę panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na oliwie do uzyskania złotego koloru.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować