MORTADELA FASZEROWANA

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

PIECZARKAMI I CZERWONĄ PAPRYKĄ

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • -1/2 MORTADELI
    -1 CZERWONA PAPRYKA
    -1 CEBULA
    -200 GR PIECZAREK
    -PĘCZEK CEBULKI ZIELONEJ
    -OLEJ RZEPAKOWY
    -BUŁKA TARTA
    -1-2 JAJKA
    -PRZYPRAWY : SÓL,PIEPRZ,MAJERANEK
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mortadela faszerowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -MORTADELE KROIMY NA GRUBSZE PLASTRY I NACINAMY KIESZONKĘ NA ŚRODKU
    -PIECZARKI OBIERAMY,MYJEMY I KROIMY
    -CEBULĘ OBIERAMY I KROIMY W KOSTECZKĘ
    -Z PAPRYKI USUWAMY NASIONNKA ,MYJEMY I KROIMY W KOSTECZKĘ
    -PIECZARKI Z CEBULĄ SMAŻYMY NA OLEJU DODAJEMY PRZYPRAWY I POKROJONĄ PAPRYKĘ
  • image-1y9d06k 2. -FASZERUJEMY MARTADELE
    -W MISECZCE ROZKŁUCAMY JAJKA PRZYPRAWIAMY SOLĄI PIEPRZEM
    -ZANURZAMY MORTADELE ,NASTĘPNIE PANIERUJEMY W BUŁCE TARTEJ
    -SMAŻYMY NA OLEJU
    -PRZED PODANIEM POSYPUJEMY ZIELONĄ CEBULKĄ :))

Porady

-JA PODAŁAM MORTADELE Z ZIEMNIACZKAMI ALE MOŻNA PODAĆ Z RYŻEM LUB KASZĄ

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować