Mini tortille

4.5 (181 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Prosta przystawka na każdą okazję.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 placki pszenne tortilla
    pół papryki czerwonej
    pół ogórka zielonego
    serek typu almette lub hochland śmietankowy
    ok. 9-12 plastrów wędliny (w zależności od wielkości)
    ok. 9 - 12 plastrów sera (w zależności od wielkości)
    ząbek czosnku
    dwa liście sałaty lodowej
    łyżka majonezu
    sól
    pieprz

    potrzebne będą:
    - wykałaczki,
    - folia spozywcza
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Mini tortille - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mini tortille 1. Serek mieszamy z majonezem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą i pieprzem. Warzywa myjemy i kroimy w paski. Na placek tortilla wykładamy serek i smarujemy po same końce. Układamy trzy -cztery plastry szybki, na to ser. Z jednego boku do połowy układamy liście sałaty i po cztery kawałki papryki i ogórka. Całość mocno ściskamy od strony warzyw i pakujemy w folię spożywczą. Odkładamy do lodówki na min. 2 godziny - (ja trzymałam całą noc).

Porady

Placki smarujemy serkiem po brzegi jednak szynkę i serek nakładamy tak, aby z każdej strony został ok. 1 cm luzu. Serek wtedy dobrze sklei się z tortillą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować