Tortille mini

4.5 (2 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybka przekąska na przyjęcie, imprezę która na pewno nie pozostawi po sobie śladu na talerzu.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 6 gotowych placków do tortilli
    - 1 pojedynczy filet z kurczaka
    - 2 pomidory
    - 1/2 cebuli
    - 2 ogórki
    - 1/4 kapusty pekińskiej (małej)
    - 1/2 puszka kukurydzy (dużej) lub cała mała
    - keczup

    Sos czosnkowy: jogurt naturalny mały, 3 ząbki czosnku, 3 łyżki majonezu, pół łyżeczki oregano, 1/4 łyżeczki cukru, sól i pieprz

    Do mięsa: przyprawa gyros, jajko, mąka, bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Tortille mini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, suszymy. Kroimy na plasterki i obtaczamy w przyprawie gyros. Odstawiamy do lodówki na 15 min. Smażymy na oleju fileciki obtoczone z jajku, mące i bułce tartej.
  • 2. Sos czosnkowy dobrze zrobić jest wcześniej żeby się przegryzł lub możemy zastosować kupny wedle uznania. Wszystkie składniki na sos mieszamy razem, dodajemy sól i pieprz do smaku.
  • tortille 2 3. Kapustę szatkujemy, dodajemy pokrojone w kostki pomidory, ogórki, cebule oraz kukurydzę. Wszystkie warzywa wkładamy do miski, dodajemy sos czosnkowy i mieszamy.
  • Tortille 4. Tortille kroimy na pół. Zwijamy w rożek i spinamy wykałaczką. Dodajemy do środka keczup, mięso a następnie warzywa z sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować