Zapiekane mini tortille

4.5 (158 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Idealna przekąska na imprezę lub obiad.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 1-2 porcje:
    naleśniki
    -140 g mąki gryczanej
    -1 jajo
    -1 łyżka oleju
    -woda
    farsz
    -1 papryka czerwona
    -parę pieczarek
    -1 cebulka
    -170 g mięsa gotowanego
    -50 g sera żółtego startego
    -przyprawy
    -1 łyżka tłuszczu do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zapiekane mini tortille - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Smażymy naleśniki lub bierzemy gotowe placki tortilli.
    2. Ugotowane mięso ścieramy na tarce o grubych oczkach lub rwiemy ręcznie.
    3. Warzywa siekamy drobno. Cebulkę szklimy, pieczarki i paprykę dusimy pod przykryciem.
    4. Składniki na farsz mieszamy ze sobą. Zostawiamy trochę sera do posypania na wierzch.
    5.Naleśniki lub placki kroimy na pół i napełniamy farszem, zawijamy w formę koperty i układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Najlepiej jedna koło drugiej odwrócone, wtedy przy posypywaniu serem nic się nie zmarnuje. Zapiekamy 20 min w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad Przekąska

Podobne przepisy

4.99 (145 ocen)

Tortille zapiekane

4.44 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie
tortilla

4.33 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Tortille meksykańskie

To może cię zainteresować