Mini serniczki na zimno

4.5 (144 ocen)

  • 30 min

Pyszne serniczki, idealne na Walentynki i nie tylko :)

  • 30 min

Składniki:

  • 400 g twarogu z wiaderka
    galaretka (u mnie wiśniowa)
    250 ml gorącej wody
    czereśnie z domowego winka (można użyć owoców z kompotu)
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Desery

Mini serniczki na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę dokładnie rozpuścić w 250 ml gorącej wody i wystudzić. Do silikonowych foremek (moje miały pojemność 75 ml, wyszło mi 8 sztuk) rozłożyć owoce, zalać je częścią galaretki, tak by przykrywała owoce) Włożyć je do lodówki, aż do stężenia.
  • 2. Ser wymieszać bardzo dokładnie z drugą częścią galaretki i wyłożyć na owocową warstwę. Ponownie włożyć do lodówki na około 5 godzin.
  • 3. Serniczki wyjąć z foremek (można je dosłownie na sekundę włożyć do gorącej wody, będzie się je lepiej wyciągało). Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować