Marchewkowe roladki schabowe

5 (189 ocen)

  • 30 min

Moje popisowe danie! :)

  • 30 min

Składniki:

  • - plastry schabu
    - jedna duża marchew
    - jedna średnia cebula
    - pół opakowania gęstej śmietany 18%
    - jajko
    - bułka tarta
    - olej
    - sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (189 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Marchewkowe roladki schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab nacieramy solą i pieprzem, rozbijamy tłuczkiem.
  • 2. Marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach, cebulę obieramy i drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy olej i wsypujemy marchewkę, Podsmażamy chwilę i dodajemy pokrojoną cebulę. Mieszamy, gdy cebula lekko się zeszkli, dodajemy śmietanę. Całość mieszamy, doprawiamy pieprzem i solą. Odstawiamy do ostygnięcia.
  • 3. Na rozbite kotlety nakładamy marchewkowy farsz. Zwijamy starannie roladki, panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju z obydwu stron na rumiano.

Porady

Do jajka na panierkę, można dodać szczyptę soli i pieprzu. Ja już nie dodaję, bo kotlety i tak są doprawione, poprzez natarcie solą. Nadmiar marchewki z farszu, możemy podać do dania, jako dodatek obiadowy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować