Marchewkowe roladki schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab nacieramy solą i pieprzem, rozbijamy tłuczkiem.
2.Marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach, cebulę obieramy i drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy olej i wsypujemy marchewkę, Podsmażamy chwilę i dodajemy pokrojoną cebulę. Mieszamy, gdy cebula lekko się zeszkli, dodajemy śmietanę. Całość mieszamy, doprawiamy pieprzem i solą. Odstawiamy do ostygnięcia.
3.Na rozbite kotlety nakładamy marchewkowy farsz. Zwijamy starannie roladki, panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju z obydwu stron na rumiano.
Porady
Do jajka na panierkę, można dodać szczyptę soli i pieprzu. Ja już nie dodaję, bo kotlety i tak są doprawione, poprzez natarcie solą.
Nadmiar marchewki z farszu, możemy podać do dania, jako dodatek obiadowy.
Komentarze