Marchew na zimę

4.06 (339 ocen)

Nie masz co zrobić z nadmiarem marchwi?Nie chcesz by się popsuła?Mam na to sposób

Składniki:

  • Marchew

    Zalewa:
    2 litry wody
    2 łyżki soli
Wystaw ocenę:

4.06 (339 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Marchew na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew umyć ,obrać i jeszcze raz umyć. Ulożyć ja w całości w słoikach(ja kroję w kostkę)Zalać marchew gorącą zalewą tak aby cała marchew była przykryta ,zakręcić słoik pasteryzować przez 1,5 godz.Pokrojoną w kostkę 30 min) Po zagotowaniu odwrócić słoiki pokrywką do dolu.Marchew można wykorzystać do sałatek ,na gęsto do obiadu

Porady

Słoiki litrowe gotujemy 15 min.dłużej niż półlitrowe

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować