mandarynkowo kokosowe ciasto nadziane mandarynkami

4.49 (195 ocen)

  • 30 min

ciasto jest przepysznie obłędne w smaku, wilgotne, pachnące mandarynkami z nutą kokosu.......POLECAM......SMACZNEGO!!!

  • 30 min

Składniki:

  • 3 sztuki jajka,
    1/2 szklanki cukier,
    150 ml olej,
    1 szklanka mleko,
    2,5 szklanki mąka tortowa,
    1,5 łyżeczki proszek do pieczenia,
    1/2 po łyżeczki imbir cynamon kardamon,
    3/4 szklanki wiórki kokosowe,
    6 sztuk/w opisie mandarynki,
    - w opisie lukier
Wystaw ocenę:

4.49 (195 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Mandarynkowo kokosowe ciasto nadziane mandarynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rozdrobnione skórki 1. sparzone ze 3 razy mandarynki obrać i skórkę z nich rozdrobnić w blenderze
  • podsmażnie skórki z kokosem 2. podsmażyć je z wiórkami kokosowymi, z 2 łyżkami wody i 3 łyżkami cukru do odparowania wody - ostudzić
  • etap mieszania ciasta 3. jajka-olej-mleko-cukier rózgą dobrze roztrzepać------

    wsypać przesianą mąkę-proszek do pieczenia-cynamon-imbir-kardamon - skórkę z kokosem i rózgą dobrze wymieszać
  • etap przygotowania 4. kominkowa wysmarowana tłuszczem i obsypana tartą bułką------

    przełożyć do kominkowej blaszki część ciasta i rozłożyć 1 warstwę mandarynki
  • etap przygotowania 5. znowu dać część ciasta i 2 warstwę mandarynki
  • etap przygotowania 6. teraz włożyć resztę ciasta i na wierzch lekko wcisnąć 3 warstwę mandarynki-----

    piec w nagrzanym prodiżu około 45-50 minut-----

    inne piecyki nagrzane do 200C i z 45-50 minut
  • etap studzenia 7. ciasto upieczone ostudzić
  • gotowe ciasto 8. ostudzone ciasto posmarować lukrem: 4 łyżki puder cukier wymieszać na gęsto ze śmietaną z kroplą cytryny
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Mandarynki Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować