MAKARON ZE SZPINAKIEM I MOZZARELLĄ

4.51 (154 ocen)

  • 20 min

Pycha. :)

  • 20 min

Składniki:

  • MAKARON NA 2 OSOBY

    250 g makaronu kolorowego,
    450 g mrożonego szpinaku,
    mała cebula,
    2 duże ząbki czosnku,
    łyżka masła,
    duża garść tartej mozzarelli + odrobina do posypania,
    gałka muszkatołowa,
    sól,
    pieprz,
    bazylia,
    tymianek,
    2 czubate łyżki śmietany.
Wystaw ocenę:

4.51 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron ze szpinakiem i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotuję al dente.
    Na łyżce masła podsmażam posiekaną cebulę z czosnkiem.
    Po chwili dodaję szpinak, smażę do niemal całkowitego wyparowania płynu.
    Doprawiam solą, pieprzem, gałką, bazylią i tymiankiem.
    Dodaję śmietanę, mieszam, następnie dodaję mozzarellę i ponownie mieszam.
    W razie potrzeby doprawiam do smaku.
    Makaron układam na talerzach, polewam przygotowanym sosem, posypuję mozzarellą
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Mozzarella Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować