1 szklanka suchego makaronu ( dajemy jaki lubimy)
1/2 czerwonej papryki
1/2 żółtej papryki
1/2 zielonej papryki
8 średnich pieczarek
1 duża cebula lub 2 mniejsze
olej do smażenia
przyprawy wg.uznania
sól,pieprz,papryka słodka i ostra w proszku,curry mielone,czosnek granulowany
Makaron z papryką, pieczarkami i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówką na opakowaniu,płuczemy,odcedzamy i odstawiamy.
2.Umyte i osuszone warzywa kroimy,papryki i cebulę w krążki a pieczarki każdą na cztery części.
3.Na głębszej patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy pieczarki z cebulą,lekko solimy.Przesmażone przykrywamy pokrywą i dusimy na wolnym ogniu do momentu zmiękniecia cebuli.
4.Odkrywamy,dodajemy papryki,przyprawy - mieszamy.Przykrywamy i dusimy do zmięknięcia papryk. Odkrywamy,dodajemy ugotowany makaron.Całość chwilkę podgrzewamy mieszając i gotowe.
Podajemy od razu po przygotowaniu :)
Komentarze