Makaron ryżowy z krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. makaron ryżowy ugotuj – jak na opakowaniu i odstaw
2.krewetki obierz i osusz, dodaj do nich 2 łyżki oliwy, curry, imbir, sól morska, pieprz, papryczkę chili – posiekaną, 4 ząbki czosnku przepuszczone przez praskę, 1 łyżkę sosu sojowego, wymieszaj i odstaw na 1/2 godziny, aby smaki się połączyły
3.na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, dodaj posiekaną w kostkę cebulę i marchew, smaż przez około 3 minuty, dodaj krewetki z marynatą i smaż do miękkości przez około 2 minuty
4.na koniec dodaj ugotowany makaron ryżowy, wymieszaj wszystko i chwile podsmaż
5.do tak przygotowanej potrawy dodaj świeżą posiekaną natkę pietruszki.
Komentarze