MAKARON RYŻOWY Z KREWETKAMI

4.5 (174 ocen)

  • 30 min

IDEALNE DANIE NA KOLACJĘ

  • 30 min

Składniki:

  • 200g makaronu ryżowego
    300g krewetek BLACK TIGER (ŚWIEŻE)
    1 marchew
    1 cebula
    4 ząbki czosnku
    1 papryczka chili
    1 łyżka natki pietruszki (posiekanej)
    sól morska, pieprz,
    4 łyżki oliwy
    1/2 łyżeczki curry
    1/2 łyżeczki imbiru
    1 łyżka sosu sojowego
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron ryżowy z krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. makaron ryżowy ugotuj – jak na opakowaniu i odstaw
  • 2. krewetki obierz i osusz, dodaj do nich 2 łyżki oliwy, curry, imbir, sól morska, pieprz, papryczkę chili – posiekaną, 4 ząbki czosnku przepuszczone przez praskę, 1 łyżkę sosu sojowego, wymieszaj i odstaw na 1/2 godziny, aby smaki się połączyły
  • 3. na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, dodaj posiekaną w kostkę cebulę i marchew, smaż przez około 3 minuty, dodaj krewetki z marynatą i smaż do miękkości przez około 2 minuty
  • 4. na koniec dodaj ugotowany makaron ryżowy, wymieszaj wszystko i chwile podsmaż
  • 5. do tak przygotowanej potrawy dodaj świeżą posiekaną natkę pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować