Makaron ryżowy z krewetkami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Pyszne danie które można przygotować w domu A smakuje jak z najlepszej restauracji

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 ok. Makaronu ryżowego 5mm
    250-300g krewetek obranych blanszowanych najlepiej tygrysich
    250 g mieszanki chińskiej
    400 ml mleczka kokosowego
    Kilka ząbków czosnku
    2 łyżki masła
    Sos sojowy
    Sól
    Sok z 1/2 limonki
    Świeżą natka pietruszki lub kolendry
    Starty imbir
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy Dania z makaronem

Makaron ryżowy z krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować makaron ryżowy według instrukcji na opakowaniu następnie odcedzić
    Mieszankę warzyw smażyć ok 10 minut na łyżce masła, następnie zalać mleczkiem kokosowym gotować od 5do 10 min. Doprawić sosem sojowym oraz imbirem
    Na maśle delikatnie podsmażyć pokrojony czosnek, wrzucić krewetki, smażyć do odparowania powstałej wody. Po zdjęciu z ognia doprawić solą pieprzem oraz zalać sokiem z limonki. Wymieszać.
    Na makaron nakładamy porcję warzyw w mleczku, następnie krewetki, posypujemy natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować