Pyszne danie które można przygotować w domu A smakuje jak z najlepszej restauracji
40 min
Dla 3 osób
Średni
Składniki:
1 ok. Makaronu ryżowego 5mm
250-300g krewetek obranych blanszowanych najlepiej tygrysich
250 g mieszanki chińskiej
400 ml mleczka kokosowego
Kilka ząbków czosnku
2 łyżki masła
Sos sojowy
Sól
Sok z 1/2 limonki
Świeżą natka pietruszki lub kolendry
Starty imbir
Makaron ryżowy z krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotować makaron ryżowy według instrukcji na opakowaniu następnie odcedzić
Mieszankę warzyw smażyć ok 10 minut na łyżce masła, następnie zalać mleczkiem kokosowym gotować od 5do 10 min. Doprawić sosem sojowym oraz imbirem
Na maśle delikatnie podsmażyć pokrojony czosnek, wrzucić krewetki, smażyć do odparowania powstałej wody. Po zdjęciu z ognia doprawić solą pieprzem oraz zalać sokiem z limonki. Wymieszać.
Na makaron nakładamy porcję warzyw w mleczku, następnie krewetki, posypujemy natką.
Komentarze