PĄCZKI FIT

4.5 (184 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Zdecydowałam się na pączki, tylko pieczone w piekarniku., które maja około 150 kcal.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 60 dag mąki tortowej tortowej + 3 łyżki na zaczyn
    5 dag świeżych drożdży
    200 ml mleka
    15 dag masła
    4 żółtka
    10 dag cukru + 1 łyżka cukru na zaczyn
    1 cukier waniliowy
    1 opakowanie marmolady
    cukier puder
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pączki fit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ZACZYN: Do ciepłego mleka dodaj drożdże, łyżkę cukru oraz 3 łyżki mąki i dokładnie wymieszaj. Przykryć miseczkę ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce
  • 2. Do miski wsyp przesianą mąkę, cukier waniliowy, żółtka, miękkie masło, cukier i zaczyn
  • 3. Wszystkie składniki mieszaj drewnianą łyżką, następnie ciasto przełóż na stolnicę i zagniataj, aż stanie się gładkie i elastyczne
  • 4. Wyrobione ciasto umieść w misce, nakryj ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia przez około godzinę
  • 5. Ciasto rozwałkuj na grubość około 2 cm, i wycinaj duże kółka o średnicy około 10 cm, które smaruj marmoladą
  • 6. Zawinięte pączki odstawić nakryte ściereczką na około 30 minut, żeby podrosły
  • 7. Piec w 160 stopniach przez 20 minut
  • 8. Następnie wystudzić a potem posypać cukrem pudrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować