Łopatka w paprykowym sosie

4.5 (187 ocen)

  • 40 min

Szybkie na obiad a może z pieczywem.

  • 40 min

Składniki:

  • łopatka wieprzowa 50 dag
    pomidor 2 szt
    cebula 2 szt
    papryka 2 szt
    czosnek 1-2 ząbki
    koncentrat pomidorowy 1-2 łyżki
    sól
    pieprz
    olej
    mąka
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Przystawki

Łopatka w paprykowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na małe kawałki. Czosnek obrać, zmiażdżyć, dodać do mięsa i wymieszać. Cebulę obrać pokroić w kostkę albo piórka. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w kostkę. Pomidory umyć pokroić w kostkę.

    Na patelni rozgrzać olej. Mięso oprószyć mąką i wymieszać. Wyłożyć na rozgrzany olej i obsmażyć. Dodać cebulę i razem przesmażyć. Podlać wodą i dusić ok 10min. Dodać pomidory, paprykę i dalej dusić. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku i dusić miękkości. Podawać z pieczywem albo jako dodatek do obiadu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Papryka Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować