1.Każdą galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki gorącej wody.
Dno ( standardowej) tortownicy wykładamy warstwą biszkoptów.
Na biszkopty wykładamy tężejącą galaretkę.
Odstawiamy do stężenia, a następnie wylewamy drugą galaretkę
i ponownie odstawiamy do stężenia.
Na galaretkę wylewamy połowę kremu i układamy drugą warstwę biszkoptów.
Na biszkoptach ponownie wylewamy kolejno pozostałe 3 galaretki.
Na sam wierzch wylewamy pozostały krem i chłodzimy w lodówce.
Krem
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem i budyniem.
Na gotujące się mleko powoli wlewamy masę jajeczną.
Całość mieszamy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.
Do ostudzonej masy dodajemy masło. Całość miksujemy.
Krem dzielimy na 2 części do jednej dodajemy kakao.
Komentarze