Lodowiec

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Na zaspokojenie najbardziej wybrednego podniebienia.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1,5 paczki biszkoptów
    5 galaretek
    1,5 kostki masła
    1 szkl. mleka
    3/4 szkl. cukru pudru
    5 żółtek
    3 łyżki kakao
    1 łyżka budyniu waniliowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Galaretki Napoje

Lodowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdą galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki gorącej wody.
    Dno ( standardowej) tortownicy wykładamy warstwą biszkoptów.
    Na biszkopty wykładamy tężejącą galaretkę.
    Odstawiamy do stężenia, a następnie wylewamy drugą galaretkę
    i ponownie odstawiamy do stężenia.
    Na galaretkę wylewamy połowę kremu i układamy drugą warstwę biszkoptów.
    Na biszkoptach ponownie wylewamy kolejno pozostałe 3 galaretki.
    Na sam wierzch wylewamy pozostały krem i chłodzimy w lodówce.

    Krem

    Żółtka ucieramy z cukrem pudrem i budyniem.
    Na gotujące się mleko powoli wlewamy masę jajeczną.
    Całość mieszamy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.
    Do ostudzonej masy dodajemy masło. Całość miksujemy.
    Krem dzielimy na 2 części do jednej dodajemy kakao.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować