Lekka pierś ze szpinakiem i papryką

0 (0 ocen)

Przed nami wiosna i lato i takie lekkie obiadu są w sam raz, są kolorowe, sycące i najważniejsze pyszne, serdecznie polecam:)

Składniki:

  • 1 nieduża pierś z kurczaka
    110 g mrożonego szpinaku
    1 łyżeczka oliwy
    2 łyżki soku z cytryny
    25 g papryki czerwonej
    Sól do smaku
    ¼ łyżeczki suszonego tymianku
    ¼ łyżeczki czosnku granulowanego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Lekka pierś ze szpinakiem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć. Rozkroić jak książkę i delikatnie rozkroić. Oprószyć solą i tymiankiem. Odłożyć do lodówki. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić mrożony szpinak. Delikatnie ogrzewać do rozmrożenia. Gdy to nastąpi doprawić sokiem z cytryny i dusić do odparowania większości płynu.
  • image-0nen33t 2. Dodać sól i czosnek i dokładnie wymieszać. Zdjąć z ognia i ostudzić. Następnie rozsmarować na płacie mięsa.
  • image-0tii1dw 3. Paprykę pokroić na paski i ułożyć je na szpinaku. Zwinąć w roladkę.
  • image-237abs1 4. Przełożyć na folię aluminiową i zamknąć w tzw. cukierek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st i piec około 15-18 minut. Przed podaniem wyjąć z folii. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mrożonki Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować