Leczo z kalarepy

4.5 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Dzięki dużej ilości warzyw danie jest nietuczące.

Składniki:

  • 4 kalarepy
    garść suszonych grzybów
    2 kostki rosołowe
    mały słoik koncentratu pomidorowego
    puszka pomidorów
    2 suszone pokrojone papryki chili
    średnia cukinia
    3 posiekane cebule
    oliwa do smażenia
    50 dag kiełbasy śląskiej
    przyprawa uniwersalna
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Leczo z kalarepy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalarepy obieramy i kroimy w dużą kostkę. Zalewamy wodą. Wkładamy grzyby i kostki. Gotujemy na półtwardo. Dodajemy pomidory, koncentrat
    i chili.
  • 2. Cukinię myjemy i kroimy w dużą kostkę. Dodajemy do kalarepy i gotujemy 5 minut. Kiełbasę kroimy w kostkę. Cebule szklimy na oliwie. Wsypujemy kiełbasę i podsmażamy. Dodajemy do warzyw. Doprawiamy i posypujemy
    natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalarepa

Notka redakcyjna

PP_06-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować