Zupa z kalarepy

4.5 (143 ocen)

  • 50 min

Sezon w pełni więc u mnie w domu nie mogło zabraknąć zupy z kalarepy, którą u mnie w domu wszyscy bardzo lubimy

  • 50 min

Składniki:

  • ok 3 l. bulionu warzywnego
    4 bulwy kalarepy + parę liści
    ok. 10 małych młodych ziemniaków
    150 ml. śmietany 30%
    1 pęczek koperku
    sól
    pieprz
    vegeta
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z kalarepy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa w trakcie gotowania 1. Bulwy kalarepy myjemy, obieramy, kroimy w kostkę. Do bulionu dodajemy pokrojoną kalarepę, gotujemy do miękkości. Gdy będzie miękka, przecedzamy, wywar zostawiamy a kalarepę miksujemy. Ziemniaki obieramy kroimy w drobną kostkę, liście z kalarepy myjemy, osuszamy i drobno szatkujemy, dodajemy do wywaru. Gdy ziemniaki oraz liście będą miękkie, wlewamy zmiksowaną kalarepę, dolewamy śmietanę, przyprawiamy do smaku, zagotowujemy.
  • Gotowa zupa. Smacznego! 2. Na sam koniec dodajemy umyty, osuszony i posiekany koperek. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalarepa Nowalijki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować