Leczo z dynią

4.5 (156 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

pyszne leczo na nowy sposób

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 cebule
    2 ząbki czosnku
    około 150 g pieczarek
    pół małej dyni hokkaido
    zielona i czerwona papryka
    sól, świeżo mielony pieprz czarny
    papryka słodka, ostra i wędzona
    imbir, kurkuma, zioła włoskie
    szklanka wody lub bulionu
    pokrojone pomidory z puszki
    olej do smażenia
    natka pietruszki do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo z dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W woku rozgrzać olej i przesmażyć pokrojoną cebulę.
    Pod koniec dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Dodać pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć razem.
    Dynię pokroić na 1-2 cm kawałki ze skórką i wrzucić na cebulę, smażyć razem około 10 minut.
    Dodać pokrojoną w kawałeczki paprykę czerwoną i zielona, wymieszać.
    Zalać całość szklanką wody lub bulionu, dodać pomidory z puszki.
    Doprawić do smaku wszystkimi przyprawami, dusić razem około 10 minut.
    Przed podaniem posypać natką pietruszki.
    Leczo podawać z ryżem lub pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować