Leczo, czyli rozgrzewająca zupa z cukinii

4.5 (201 ocen)

To prosta i tania wersja popularnego lecza z cukinii. Smakuje pysznie , syci i rozgrzewa. Można jeść ją do chleba.

Składniki:

  • Składniki:
    • 2 młode cukinie (żółta i zielone,
    • 1 duża cebula,
    • 1 papryka,
    • 1-2 papryczki chili,
    • Około 4-5 pomidorów,
    • Sól, pieprz, papryka do smaku,
    • 2 pęta kiełbasy,
    • Olej do smażenia,
    • Natka pietruszki (3-4 łyżki siekanej)
Wystaw ocenę:

4.5 (201 ocen)

Zobacz również:

Zupy Dania główne Leczo

Leczo, czyli rozgrzewająca zupa z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przysmażanie cebuli i kiełbasy 1. Cebulę kroimy w piórka i rumienimy na oleju. Do lekko zrumienionej dokładamy pojoną w kostkę kiełbasę.
  • Po dołożeniu papryki 2. Smażymy razem około 5-10 minut. Następnie dokładamy pokrojoną w kostkę paprykę oraz posiekana papryczkę chili. smażymy razem około 5 minut. Po tym czasie dokładamy pokrojone pomidory.
  • pokrojona cukinia 3. Cukinie kroimy w kostkę
  • Po dodaniu cukini 4. Na koniec wsypujemy pokrojoną w kostkę cukinię. Całość gotujemy aż cukinia stanie się miękka. Gdy zmięknie całość doprawiamy do smaku oraz dokładamy pietruszkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kiełbasa Papryka Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować