Leczo z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

W moim ogródku zebrałam ostatnie cukinie i postanowiłam zrobić tego roku ostatnie leczo, dodałam z mojej szklarni papryki czerwonej i ostatnie pomidory. Sklepowe były tylko pieczarki, leczo wyszło fantastyczne, syte, pożywne, kolorowe i mega rozgrzewające. Do lecza dodałam tak że świeżo startej kurkumy co podkręciło smak lecza.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże miękkie cukinie
    5 papryk czerwonych
    6 pomidorów czerwonych
    10 średnich pieczarek
    przyprawa do leczo
    2 cebule
    8 parówek z indyka 100% mięsa
    ostra papryka w proszku
    2 ząbki czosnku
    przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Leczo z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do wysokiego garnka przełożyć pokrojoną cukinię w kostkę, pomidory oraz paprykę, cebulę i pieczarki wlać ok 1,5 l wody oraz wsypać vegetę oraz przyprawę do leczo. Zamieszać. Dodać pozostałe składniki oprócz parówek.
  • 2. Leczo gotujemy aż warzywa będą miękkie, w razie potrzeby dolać wody. Parówki obrać z folii i pokroić na małe kawałki. Kurkumę obrać z skórki i zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, tak ok pół łyżeczki. Dodać do lecza, ściągnąć z ognia, nie gotować już parówek bo się rozpadną one same dojdą w gorącym leczo.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Papryka Pieczarki Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować