Kurczak po chińsku

4.5 (182 ocen)

  • 20 min

To danie jest proste i szybkie, a poza tym smaczne. Robię je razem z moją 7 letnią córką, która zawsze chętna jest do pomocy w kuchni.

  • 20 min

Składniki:

  • Torebka ryżu
    Pierś z kurczaka podwójna
    450 g mieszanki chińskiej
    Fix do potraw chińskich
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kurczak po chińsku - składniki 1. Ryż ugotować.
  • kurczak po chińsku na patelni 2. Pierś z kurczaka pokroić w paski i usmażyć na patelni.
  • kurczak po chińsku na patelni z mieszanką 3. Do usmażonego kurczaka dodać mieszankę chińską. Smażyć razem ok.15 minut od czasu do czasu mieszając.
  • 4. Następnie fix do potraw chińskich wymieszać w 300 ml wody i wlać do smażonego dania. Dokładnie wymieszać i dusić przez 10 minut.
  • kurczak po chińsku - danie gotowe SMACZNEGO !!! 5. Gotową potrawę podawać ze wcześniej ugotowanym ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować