Krupnik na żeberkach

5 (183 ocen)

pyszna tradycyjna zupka

Składniki:

  • 4 żeberka
    4 ziemniaki
    2 marchewki
    garść kaszy jęczmiennej
    garść drobnego makaronu
    kilka ziaren ziela angielskiego, pieprzu czarnego
    sól, pieprz, pietruszka
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krupnik

Krupnik na żeberkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na żeberkach i ziołach gotujemy wywar, gdy mięso zmięknie dodajemy drobno pokrojone ziemniaki. Miękkie mięso wyjmujemy z wywaru, dodajemy startą na tarce marchew oraz kaszę i makaron, gotujemy do miękkości. Na końcu dodajemy pietruszkę.

Porady

mięso można obrać z kości i dodać do zupy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jęczmienna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować